In aceasta saptamana v-am pregatit un Boudhha Bowl cu Quinoa. O minunatie de savoare si gusturi atat de diferite dar care se combina de minune.

De ce imi place acest preparat? Viteza si complexitatea lui in acelasi timp. Vorbesc de complexitate pentru ca este un preparat complet avand de toate pentru a putea multumi organismul nostru.

Ingrediente pentru 1 persoană

INGREDIENTE:

½ pahar de quinoa roșie
¼ de butternut/dovleac
1 ciupercă
½ ceapă galbenă
1 cățel de usturoi
½ avocado
câteva fructe de goji
migdale
sare, fulgi de alge, gomasio
1 C. de Tamari
2 linguri ulei de nucă
1 C. ulei de masline
1 C. Tahini (piure de susan)
apă
suc de lămâie

MOD DE PREPARARE

  • Clătiți quinoa, lăsați-o deoparte.
  • Încălziți o linguriță de de ulei de măsline într-o cratiță, tocați ceapa și sotati-o câteva minute, adăugați quinoa, acoperiți-o în ulei de măsline, acoperiți-o cu apă rece (1 dată și ½ volumul acesteia). Acoperiți și gătiți timp de aproximativ 15 minute.

Se adaugă sare și se lasă să stea timp de 10 minute, acoperit.

  • Tăiați dovleacul în cuburi mici. Așezați-l in aparatul de prepare la abur timp de 5 minute.
  • Feliați ciuperca și tăiați avocado în fâșii. Stropeste-le cu suc de lamaie.
  • Pregătiți vinaigreta: într-un castron mic puneți o linguriță. la s. de Tahin, 1 linguriță de suc de lamaie, 1 lingura tamari, 1 lingura fulgi de alge, 2 linguri de ulei de nucă, 1 până la 2 linguri. la s. de apă pură, cățelul de usturoi curățat, degresat și zdrobit.
  • În castron,puneti quinoa cu butternut-ul tăiat cubulețe, fâșiile de ciuperci și avocado și pistolul. Presărați fărâmă de migdale *, fructe de goji și gomasio. Se adaugă vinaigreta și se servește imediat.

SFATURI

De ce vă sfătuiesc să înmuiați semințele oleaginoase?

Semințele oleaginoase (migdale, alune, caju etc.) conțin inhibitori enzimatici. Prin înmuiere, începe procesul de pre-germinare și efectul acestor inhibitori este slăbit. Devin mai asimilabile și mai digerabile. Acest lucru crește potența anumitor minerale, cum ar fi fierul și calciul.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go top