Iată un chili vegetarian care merită realizat.
Într-adevăr, această versiune vegetariană este o rețetă de chili fără carne: compus din fasole roșie, morcov și țelină. Este un fel de mâncare ușor de făcut. Este astfel posibil să faceți un chili con carne vegetarian foarte bun fără a adăuga carnea de vită măcinată caracteristică rețetei.
INGREDIENTE: 4 PERS.
400g fasole roșie
380g roșii decojite
200g tofu ferm
200g ceapă
100g morcovi
80g ardei verzi
70g țelină
12g zahăr brun
12,5cl de apă
3 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi
1 linguriță de ardei roșu uscat
1 C 1 linguriță de chimen măcinat
Câteva frunze de coriandru proaspăt
Sare piper
MOD DE PREPARARE:
Curățați și tocați ceapa și usturoiul. Tăiați mărunt ardeiul roșu. Curățați și tăiați morcovii, țelina și ardeii. Încălziți lingurile de ulei de măsline la foc mediu într-o tigaie.
Călește ceapa și usturoiul timp de aproximativ 2 minute, până devin translucide,
amestecând ocazional. Adăugați morcovii, țelina și ardeiul gras. Gatiti timp de 4 pana la 5 minute, amestecand ocazional, astfel incat totul sa revina uniform.
Adăugați ardeiul roșu, chimenul și zahărul brun. Se lasă la fiert 1 min, amestecând.
Tăiați tofuul în cuburi mici și adăugați-l la amestec. Se sotează tofu până se rumenesc. Se lasă 8-10 minute.
Adăugați roșiile tăiate cubulețe și apă suficientă pentru a menține amestecul suficient de umed. Aduceți acest chili con carne fără carne la fierbere, amestecați, acoperiți și gătiți până când este gata la foc mic aproximativ 10 min. După ce l-ați lăsat să fiarbă,
fierbeți, sare și piper. Se ornează cu coriandru proaspăt înainte de servire.
Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go top