Curry de legume este una dintre rețetele mele preferate. Se pregătește rapid, cu puține ingrediente și, mai presus de toate, este delicios.

 

Vă sugerez să descoperiți aceasta rețetă de curry cu spanac și naut.

Spanacul are multe beneficii pentru sănătatea noastră. Într-adevăr, cunoscut pentru conținutul său ridicat de fier, spanacul oferă, de asemenea, o cantitate excepțională de alte vitamine și minerale. Se spune că unii dintre antioxidanții săi sunt deosebit de benefici pentru ochi. Și îl putem pregăti în o mie și una de feluri.

Vestea bună este că spanacul gătit este mai hrănitor. Pentru porții echivalente, spanacul gătit conține de aproape 6 ori mai multă luteină și zeaxantină decât spanacul crud. Aceste substanțe sunt foarte benefice și pot ajuta la prevenirea cataractei. Efectele lor sunt crescute de zece ori cu adăugarea unei substanțe grase … cu lapte de cocos, de exemplu (este bine, am câteva în rețeta mea).

Vei vedea că această rețetă este foarte ușor de preparat. Dacă nu puteți avea spanac proaspăt, puteți opta pentru spanac conservat sau congelat … aveți grijă totuși să verificați conținutul de sare (reduceți sosul de soia sărat dacă este necesar).

INGREDIENTE

150 g orez complet

250 g spanac proaspăt

100 g năut conservat

200 ml lapte de cocos din cărămidă

¾ c. sos de soia sărat

2 linguri. pudra de curry

2 linguri. pudra de migdale

2 linguri. zahar brun

50 g migdale

PREGĂTIREA

  • Gatiti orezul conform instructiunilor.
  • În acest timp, spălați și scurgeți spanacul, înainte de a le găti într-o tigaie mare (își vor pierde mult din volum în timpul gătitului).
  • Când spanacul și-a pierdut volumul și este foarte fraged, adăugați laptele de cocos, sosul de soia sărat, pudra de curry, migdalele măcinate și zahărul brun.
  • Se amestecă, apoi se fierbe la foc mic câteva minute.
  • Adăugați migdalele și nautul, fierbeți până când obțineți o consistență cremoasă.

Când orezul este gata, puteți servi în farfurii adânci.Pofta buna !!!

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go top