Stiai ca această rețetă a fost inventată în anii 1930 de cowboy mexicani care lucrau la granița Texasului și Mexicului.

Este o reteta pe care o ador. Imi place la nebunie sa fac mancare repede si sanatoasa…. e o calatorie in Mexic pentru mine de fiecare data cand o realizez.

Pentru garnitură folosesc foarte des porumb, fasole roșie combinată cu un sos de legume, dar există întotdeauna guacamole, întotdeauna!

De data asta mi-a mai rămas un morcov și cumpărasem intenționat niște broccoli (ceea ce îmi place la acest tip de preparat) și este perfect!

Năutul la grătar este deasupra (acesta este ingredientul meu de inima) la fel ca micul sos de iaurt, lămâie și coriandru. Prin urmare, puteți adapta această rețetă în funcție de ceea ce este în frigider și în funcție de propriile gusturi!

Avantajul este că această rețetă este foarte, foarte rapidă și cu adevărat delicioasă 🙂 Spuneți-mi ce credeți! Vă las cu rețeta și vă spun foarte curând cu o noua reteta!

FAJITAS VEGETARIENE

INGREDIENTE:

6 galete

Pentru garnitură

Broccoli – 1 mână
Porumb – 100g
Fasole rosie gatita – 400g
Guacamole de casă – 1 lingură pe tortilla
Năut la grătar – 1 mână
Morcov – 1
Ceapa rosie – 1 mica sau 1/2
Usturoi – 1 cățel
Sos de roșii – 4 linguri bune
Apă – 2 linguri
Pasta de roșii – 1 linguriță
Paprika – 1 lingurita (dupa bunul plac)
Chimen – 1 linguriță (după bunul plac)
Sare piper
Coriandru – Câteva frunze

MOD DE PREPARARE:

  • Amestecați nautul cu puțin ulei de măsline și condimentele la alegere (aici boia și chimenul)

Coaceți la 160° C timp de 20-25 de minute și scoateți din cuptor
Rezervați până gata să serviți tortilla

  • Într-o tigaie, rumenim ceapa și usturoiul tocat, cu un strop fin de ulei de măsline

Adăugați morcovul tăiat cubulețe mici și buchetele de broccoli, condimentele, sarea și piperul

  • Se amestecă și se adaugă sosul de roșii, apa, pasta de roșii
  • La foc mediu, gătiți și reduceți ușor timp de aproximativ 8 minute (urmăriți gătitul)
  • Adăugați fasolea roșie și porumbul, amestecați.Gatiti din nou timp de aproximativ 5-6 minute.Adăugați coriandru tocat
  • Când sunteți gata să serviți, reîncălziți galetele, pregătiți un castron de guacamol,

Puteți adăuga un sos cu iaurt de lămâie, coriandru și usturoi

Așezați o galetă pe farfurie, întindeți-o cu guacamole, adăugați garnitura, câțiva năut la grătar și rotiți!

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go top