Ți-am spus cât de mult îmi place nautul? Hei, dacă aș face falafel, azi? Pentru a avea un rezultat demn de invidiat trebuie sa fii organizat. Rezultatul merită organizarea, vă promit. Anticipați și începeți!

Două lucruri mici în introducere:

  • Falafelele nu pot fi gătite cu năut din conserve. Evitați, rezultatul va fi dezamăgitor. Baza falafelurilor sunt năutul uscat pe care l-ați înmuiat în apă cel puțin peste noapte. La final se va coace la cuptor. Recunosc eu le pun la inmuiat aproape 24 de ore în apă. 
  • Nu sunt de accord cu prajirea lor in ulei așa că îmi coc falafelurile în cuptor.Serviți-le cu puțin sos, cum ar fi sosul tahini și veți fi la inaltime.

Și psst, un secret: dacă pregătiți o porție dublă, este foarte ușor să le congelati (înainte de a găti) .

INGREDIENTE pentru 16 falafels:

  • 350 g de naut uscat pentru a se înmuia cel puțin 12 ore într-un vas umplut cu apă rece
  • 1 ceapă galbenă medie
  • 1 buchet mic de patrunjel
  • 1 buchet mic de coriandru
  • 5 crenguțe de mentă sau arpagic sau mărar sau busuioc (orice ai în frigider)
  • 1/2 linguriță cardamom verde
  • 1 linguriță de chimen măcinat
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 linguriță de sare
  • 1 plic de praf de copt
  • 1,5 linguri de amidon de cartofi

Pentru cuptor înainte de gătit:

  • 2 linguri de semințe de susan pentru gătit
  • 2 linguri de ulei de măsline

PREPARARE:

Noaptea de dinainte:

Înmuiați nautul timp de cel puțin 12 ore într-un vas umplut cu apă. Este foarte important să aveți cel puțin 12 ore pentru ca nautul să fie suficient de umed. La nivelul umflat, calculați că volumul lor se va înmulți cu 1,5.

Ziua J:

Curățați și tăiați ceapa. Faceți același lucru cu ierburile proaspete. Într-un blender, puneți toate ingredientele (scurgeți nautul în prealabil, desigur și uscați-le) și amestecați suficient. Atenție, textura nu trebuie să fie prea fină, trebuie să rămână puțin nisipoasă.

Cu lingura de înghețată, faceți bile frumoase pe care le veți așeza pe o foaie de hârtie de copt.

Presărați semințe de susan și stropiți cu cele 2 linguri de ulei de măsline.

Coaceți timp de 20 de minute la 190° C în aer fierbinte și grătar. Urmăriți cu atenție gătitul, pentru a nu le prepara prea mult.

Se servește cu celebrul mic sos tahini sau chiar cu un mic sos de iaurt de soia și usturoi, ca aperitiv și /sau cu o salată destul de verde ca starter, daca nu ca fel principal alaturi de orez complet.

Bucurați-vă!

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go top