
Un Buddha BOWL este o masă vegetariană, servită într-un singur castron sau într-o farfurie adanca, constând din porții mici de mai multe alimente, servite reci. Desigur, există 1001 de modalități, dar astăzi vă ofer o versiune cu tofu și un sos de unt de arahide.
INGREDIENTE
70 g vermicelli asiatici
180 g tofu proaspăt
1 C. ulei de cocos
1 avocado copt
½ castravete
1 morcov
Salată verde
SOS
100 ml lapte de cocos
35 g unt de arahide neindulcit
1 C. 1 linguriță sos sriracha
2 linguri. sos de soia sărat
2 linguri. suc proaspăt de lămâie
1 C. pudra de curry
1 bucată de ghimbir proaspăt
MOD DE PREPARARE
- Puneți pastele de orez într-un castron și turnați apă clocotită peste ele (trebuie să fie complet acoperite). Se lasă 5 minute, apoi se scurg.
- Tofu se taie în cuburi și se pune la grătar câteva minute într-o tigaie cu 1 lingură de ulei de cocos.
- Într-un vas, amestecați toate ingredientele pentru sos: lapte de nucă de cocos, unt de arahide, sos sriracha, sos de soia, suc de lămâie și curry. Adăugați puțin ghimbir ras (aproximativ 1-2cm).
- Împărțiți vermicele și tofu în farfurii adânci. Adăugați avocado tăiat, castraveții tăiați felii și morcovii rase.
În cele din urmă, puneți sosul deasupra și bucurați-vă!