Un Buddha BOWL este o masă vegetariană, servită într-un singur castron sau într-o farfurie adanca, constând din porții mici de mai multe alimente, servite reci. Desigur, există 1001 de modalități, dar astăzi vă ofer o versiune cu tofu și un sos de unt de arahide.

INGREDIENTE

70 g vermicelli asiatici

180 g tofu proaspăt

1 C. ulei de cocos

1 avocado copt

½ castravete

1 morcov

Salată verde

SOS

100 ml lapte de cocos

35 g unt de arahide neindulcit

1 C. 1 linguriță sos sriracha

2 linguri. sos de soia sărat

2 linguri. suc proaspăt de lămâie

1 C. pudra de curry

1 bucată de ghimbir proaspăt

 

MOD DE PREPARARE

  • Puneți pastele de orez într-un castron și turnați apă clocotită peste ele (trebuie să fie complet acoperite). Se lasă 5 minute, apoi se scurg.
  • Tofu se taie în cuburi și se pune la grătar câteva minute într-o tigaie cu 1 lingură de ulei de cocos.
  • Într-un vas, amestecați toate ingredientele pentru sos: lapte de nucă de cocos, unt de arahide, sos sriracha, sos de soia, suc de lămâie și curry. Adăugați puțin ghimbir ras (aproximativ 1-2cm).
  • Împărțiți vermicele și tofu în farfurii adânci. Adăugați avocado tăiat, castraveții tăiați felii și morcovii rase.

În cele din urmă, puneți sosul deasupra și bucurați-vă!

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go top