O reteta colorata, dulce si sanatoasa.

Am făcut un mic risotto exotic, ca să zic așa, cu cartof dulce, curry și lapte de cocos, o rețetă simplă și foarte aromată, care este o schimbare față de risotto-ul obișnuit.

Ei bine, acesta este un risotto de post.

INGREDIENTE:

un pahar mic de orez rotund (100g)
10 cl vin alb
10 cl lapte de cocos + 5cl (neindulcit!)
un cartof dulce mare (250g)
1 ceapa
1/2 cub de legume
1 lingură de colombo sau curry
1 bucată mică de ghimbir proaspăt
1 mana de stafide
o picătură de sos picant (sos bondamanjack sau în caz contrar, harrissa)
100g tofu ferm (opțional)
1 lingură sos de soia
3 linguri de ulei neutru

MOD DE PREPARARE:

  • Scoateți tofu-ul și tăiați-l în cuburi sau domino, marinează-l în sos de soia
  • Curățați cartoful dulce și tăiați-l în cuburi.
  • Încălziți uleiul într-o cratiță, rumeniti ceapa si cartoful dulce. Acoperiți, gătiți 5 minute.Adăugați tofu-ul scurs și grătiți-l pe toate părțile (forma de domino este convenabilă, există doar două fețe la prajit)
  • Adăugați curry-ul și ghimbirul, apoi orezul.Se amestecă până când orezul devine translucid, apoi se adaugă un pahar cu vin (10cl) și stafidele.
  • De îndată ce ajunge la fierbere, adăugați 10cl lapte de cocos, fierbeți la foc foarte mic și acoperiți 10 minute, urmărind prepararea, adăugați puțină apă dacă este necesar.Chiar înainte de servire, adăugați 5cl de lapte de cocos, amestecați sosul de chilli și serviți.

Bucurați-vă de aceasta minunata reteta ! Va urez pofta buna si sunt recunoscatoare ca ati acceptat sa patrundeti in Universul meu !

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go top