BENEFICIILE SPORTULUI ÎN VIAȚA NOASTRĂ

Sportul ne învață să ne depășim pe noi înșine.

În ceea ce privește beneficiile pentru sănătate, un sport practicat în mod regulat permite organismului să găsească energie, construiește masa musculară, luptă împotriva supraponderalității, împotriva stresului, împotriva stimei de sine scăzute.

Să nu uităm faptul că sportul e bun și pentru a crește imunitatea, dar și pentru reglarea metabolismului organismului uman; pentru eliminarea, cu ajutorul procesului de transpirație, a grăsimilor, toxinelor și impurităților din organism.

Nu este niciun secret, sportul este activitatea care ne ajută să ne menținem în formă, sănătoși psihic și fizic. Însă, din păcate numărul persoanelor care practică exerciții fizice regulat este foarte mic.

Începeți treptat

Sportul, trebuie să fie o activitate plăcută și nu un chin. Factorul stării de bine asigură rezistența în special la început. Antrenamentele trebuie să înceapă lent, iar efortul trebuie să crească treptat.

Faceți mișcare zilnic

Activitățile sportive nu sunt neapărat legate de un sport anume. Puteți obține rezultate adecvate și altfel: folosiți treptele în locul liftului, străbateți pe jos sau cu bicicleta drumurile pentru micile obligații zilnice, lăsați mai des mașina în parcare, luați autobuzul și coborîți cu 2-3 stații înainte. Efectele vor fi benefice pentru sănătatea dvs.! Persoanele care desfășoară o activitate fizică în mod regulat sunt mai rezistente la efort, se simt mai bine, arată mai bine și au condiție mai bună. Sportul este și mai distractiv dacă este practicat cu alți amatori, în grupe sau asociații. Nu aveți nimic de pierdut, încercați!

Alimentația și hidratarea

Dupț sport este important să ne hidratăm pentru a înlocui cantitatea de lichide pierdute prin transpiratie. În condiții de temperaturi excesive creșteti cosumul de apă.

Alimentația trebuie să conțină cât mai puține grăsimi, să fie bogată în carbohidrați și fibre.

A FACE SPORT ESTE ÎNTOTDEAUNA UTIL ȘI NICIODATĂ PREA TÂRZIU!

Go top