
De îndată ce gătesc dovleceii, încerc să le dau aromă. Ceea de da savoare in aceasta reteta este parmezan și usturoi. Se schimbă. Dacă nu reusiti sa faceti spaghete din dovlecei, puteți tăia tagliatelele cu un cojitor de legume sau tăiați dovleceii în cuburi mici.
INGREDIENTE:
Pentru 4 persoane
- 400g spaghete de dovlecei
- 3 căței de usturoi
- 4 linguri de benzi subțiri de parmezan (luate cu un cojitor de legume)-optional
- 1 lingura ulei de masline
- 1 vârf de piper
- 1 vârf de sare
- 4 frunze de busuioc
MOD DE PREPARARE:
Curățați cățeI de usturoi și tăiațiI cubulețe mici. Spălați și uscați frunzele de busuioc și tocați-le mărunt.
Se toarnă uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă.. Adăugați spaghetele de dovlecei și căleți-le 3 minute la foc mare înainte de a adăuga parmezanul și piperul.La safrsit adaugati usturoiul ras. Se amestecă, se gătește 1 minut, încă la foc mare. Se gustă, sare dacă este necesar și presară busuioc tocat.
Simplu, rapid și delicios.
Pofta buna!
Seserveste cu bulgor. Alaturi puteti sa faceti o simpla salata verde, va ofer in continuare cateva variante de vinegreta.
Vinegreta dulce
- 4 linguri de ulei neutru (aici rapiță)
- 4 linguri de oțet de mere
- 2 linguri de sirop de arțar
- sare, piper
Vinegreta de muștar
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 lingură muștar
- 1 lingură oțet de mere
- 2 linguri sirop de arțar
- sare, piper
Vinegreta ușora (fără ulei)
- 50 ml de lapte vegetal
- 1 lingură de oțet de cidru
- 1 linguriță de muștar
- sare, piper
Vinegreta cu otet balsamic
- 4 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de oțet balsamic
- sare, piper
Vinegreta cu lămâie si ulei de măsline
- 4 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de suc de lămâie
- sare, piper
În vinegrete puteți adăuga, de asemenea, ceapă, și / sau usturoi tocat, precum și drojdie și semințe.
Adăugați sosul de vinegreta la salată chiar înainte de a mânca, pentru o conservare mai bună a salatei.
Va imbratisez si va astept cu drag in universul meu!